9,000 تومان
  • فروشنده : کاربر

  • کد فایل : 50023
  • فرمت فایل دانلودی : .doc
  • تعداد مشاهده : 7.9k

آخرین فایل ها

- بیشتر -

دانلود تحقیق درمورد كشت گندم

دانلود تحقیق درمورد كشت گندم

0 7.9k
دانلود تحقیق درمورد كشت گندم

با دانلود تحقیق در مورد كشت گندم در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق كشت گندم را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق كشت گندم ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد كشت گندم

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:99 صفحه

قسمتی از فایل:

مقدمه:

جمعيت کره زمين پيوسته در حال افزايش است اين جمعيت که در سال 1930 ميلادي تنها 2 ميليارد نفر بود در سال 1990 به 3/5 ميليارد نفر رسيد و در سال 2000 ميلادي از 6 ميليارد نفر تجاوز کرد و پيش بيني مي شود که در سال 2025 ميلادي به 5/8 ميليارد نفر برسد. بيش از    جمعيت جهان در کشورهاي در حال توسعه بسر مي برند و متاسفانه سهم عمداي افزايش جمعيت مربوط به اين کشورها مي باشد، که امروزه با مشکل گرسنگي و سوء تغذيه دست به گريبان هستند به گونه اي که 20 درصد جمعيت اين کشورها هم اکنون با سوء تغذيه دست و پنجه نرم مي کنند.

گندم مهمترين گياه زراعي روي زمين است. معروف است که در هر روز در نقطه اي از کره زمين کاشت و در همان روز در نقطه اي ديگر برداشت مي شود. اين امر حاکي از توانايي سازش بسيار زياد اين گياه با اقليم هاي گوناگون است. به گونه اي که گندم را از فنلاند در نيم کره شمالي تا آرژانتين در نيم کره جنوبي کشت مي کنند. در سطح جهاني نزديک به 52 در صد زمين هاي قابل کشت دنيا(معادل 707 ميليون هكتار) به كشت غلات اختصاص دارد كه    اين مقدار( نزديك به 232 ميليون هكتار) زير كشت گندم است. توليد جهاني غلات دانه اي درسالهاي نخستين هزاره سوم ميلادي درحدود 2000 ميليون تُن بوده كه حدود 600 ميليون تُن آن گندم بوده است.

  اهميت غلات حتي در تکامل و شهرنشيني انسان هم، مهم است گندم به عنوان محصول استراتژيک مي تواند کشورهاي بسياري را مستعمره کند. اهميت گندم تا به آنجاست که بسياري از کشورهاي سلطه گر آن را به عنوان حربه اي در دست گرفته اند و علاوه بر اينکه تقدس و ارزش معنوي زيادي دارد و به عنوان يک محصول استراتژيک به حساب مي آيد. خود کفايي در توليد گندم براي هر کشوري از اهميت فوق العاده اي برخوردار است کمتر کسي در جهان است که ادعا کند يکي از فرآورده هاي گندم در سبد غذايي روزانه وي جايي ندارد. گندم به صور گوناگون در تغذيه انسانها نقش دارد. پخت انواع نانها، انواع کيک ها و شيريني جات، انواع غذاها، به عنوان تعليف دام، مصارف صنعتي و صدها شايد هم بيشتر مورد استفاده دارد. مبدأ گندم را آسياي غربي (سوريه، فلسطين، ايران و هند) مي دانند. احتمالاً 6700 سال قبل از ميلاد شناخته شد. از نظر ژنتيکي هگزا پلوئيد (6لاي) است و تعداد کروموزم هاي آن  42 =n 2 است. بيشتر گندم هاي زراعي از نوع  هگزا پلوئيد و تترا پلوئيد هستند.

گندم از چندين لحاظ يک گياه ويژه است:

1-    احتمالاً اولين گياه است که 15 تا 20 هزار سال قبل اهلي شده است.

2-    سطح کشت آن حدود 240 ميليون هکتار است که از سطح زير کشت ساير گياهان به مراتب بيشتر است. گندم تقريباً 22 درصد سطح زير کشت غلات به خود اختصاص داده است.

3-    گندم در مقايسه با ساير گياهان زراعي بيشترين کالري و پروتئين را براي تغذيه انسان دارد

4-    تجارت جهاني گندم بيش از تجارت مجموع ساير غلات است.

5-    نان گندم به خاطر وجود پروتئين الاستيکي به نام گلوتن حجم زيادي پيدا مي کند.

6-    گندم به دليل امکان کشت در فصول مختلف سال و نيز قدرت تطابق با شرايط اقليمي متفاوت در سرتاسر کره زمين، سطح وسيعي از زراعت هاي آبي و ديم را به خود اختصاص داده است.

 


2-1- هدف:

ارقام گندم نسبت به ديگر غلات از تعداد بالايي برخوردار است و روز به روز پژوهشگران علم اصلاح ارقام جديد با خصوصياتي عمومي و بعضي خصوصيات خاص منطقه مورد کشت به کشاورزان عرضه مي کنند. اين خصوصيات ممکن است عمومي شامل مقاومت به ورس، مقاومت در مقابل امراض و بيماريها به خصوص انواع زنگها و زودرَسي باشد و يا اختصاصي مانند آب و هواي خاص منطقه مورد کشت باشد. لازم به توضيح است ارقام جديدتر با هدف افزايش عملکرد و رسيدن به ميزان مطلوب محصول است. تعدادي از اين ارقام عبارتند از :

  1- هامون  2- کارچيا يا کارشيا  3- زرّين  4- الوند 5- بک کراس روشن بهاره  6- توس          7- بک کراس روشن زمستانه  8 - شاه پسند  9 - آذر 2   10- کاسپارد   11- C-75-5   12- پيشتاز  13- شعله  14 روشن  15- سرخ تخم  16- کاسکوژن  17- سرداري   18- شوري9    19- مارون  20-کوير 21- هيرمند 22- شهريار 23- شوري4  24- فرونتانا 25- N-78-14   26- سوماي3    27- نيک نژاد  28- مهدوي  29- شوري6  30- شيرو دي    31- M-79-7   32- M-74-6

3-1- سابقه كاشت گندم: (T aestivum L.)

   سابقه كاشت گندم به 10 تا 15 هزار سال پيش از ميلاد مي رسد اجداد وحشي گندم در منطقۀ خاورميانه ، غرب ايران، شرق تركيه و شمال عراق پيدا شده و هم اكنون هم در اين مناطق وجود دارند. بسياري از پژوهشگران منشأ گندم را منطقه هلال حاصلخيز دانستند.

گندم هاي كنوني ازگندم وحشي تك بذري(منو كوكوم) منشأ گرفته اند. براي تبديل گندم از حالت وحشي به صورت كنوني راه تكاملي طولاني پيموده شده و تلاقي هاي زيادي صورت گرفته است. گرچه گندم داراي گونه هاي متعددي است، ولي بيشترین سطح زير کشت (90درصد) وبيشترين ميزان توليد (94درصدتوليدجهاني)مربوط به گونه aestivum يا گندم نان مي باشد. دوگونه (durum,compactum) نيز داراي ارزش تجاري هستند. در جريان اهلي شدن گندم، مساحت برگها افزايش يافته، اندازۀ دانه ها درشت تر شده و شمار دانه در سنبله زيادتر گردیده است. گرچه بيشينه ي سرعت فتوسنتز در برگها كاهش يافته و اين موضوع در ارتباط با افزايش سطح برگ مي باشد. شاخص برداشت ( درصد ماده خشك توليدي اختصاص يافته به دانه) در گندم هاي اهلي ( نزديك به50 درصد) در مقايسه با اجداد وحشي آنها ( نزديك 30 درصد) بسيار زيادتر است. شاخص برداشت گندم هاي کنوني ممكن است بيش از 65 درصد افزايش يابد.

4-1- كشورهاي مهم توليد كننده گندم در جهان

بنا بر آمار سازمان خواربار و کشاورزی جهان  (FAO)عمده ترين شورهاي توليد كننده گندم، چين، هندوستان و آمريكا بوده اند. توليد جهاني گندم در سال 1995 معادل 545 ميليون تُن و در سال 2003 معادل 3/556 ميليون تُن بوده است البته نزديك به 7 درصد گندم توليدي در سطح جهان به مصرف بذر در سال بعد مي رسد. براين اساس سالانه به بيش از 40 ميليون تُن گندم بذري براي كاش در سطح جهان نياز است سه كشور آمريكا، هندوستان و كانادا بر روي هم 25 درصد گندم دنيا را توليد مي كنند و شوروي سابق و چين بر روي هم 30 درصد واردات جهاني گندم را به خود اختصاص داده اند. در دهه ي گذشته عمده ترين صادركنندگان گندم را كشورهاي آمريكا، اتحاديه اروپا، استراليا و آرژانتين تشكيل داده اند.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر