10,000 تومان
  • فروشنده : کاربر

  • کد فایل : 48487
  • فرمت فایل دانلودی : .doc
  • تعداد مشاهده : 8.2k

آخرین فایل ها

- بیشتر -

دانلود تجربیات برتر و ابتکار فردی تاثیر اردو آموزشی تفریحی بر یادگیری درس جغرافیا

دانلود تجربیات برتر و ابتکار فردی تاثیر اردو آموزشی تفریحی بر یادگیری درس جغرافیا

0 8.2k
دانلود تجربیات برتر و ابتکار فردی تاثیر اردو آموزشی تفریحی بر یادگیری درس جغرافیا

تجارب برتر و ابتکار فردی و حرفه ای دبیر جغرافیا

تاثیر اردو آموزشی تفریحی بر یادگیری درس جغرافیا

تعداد صفحات فایل : 26 صفحه

فرمت فایل : ورد (word) و قابل ویرایش

شرحی مختصر از فایل

چکیده

امروزه روش های متعددی در امر یاددهی- یادگیری وجود دارد اما علوم جغرافیایی با روش های خاص آموزش داده م یشود که در نوع خود منحصر به فرد می باشند و در سایر رشته ها از آن روش کمتر استفاده میگردد. تفاوت اساسی که تدریس در جغرافیا با سایر رشت هها دارد، این است که چون دید و تفکر سیستماتیک و همه جانبه با آن همراه است اولا کلی نگر است نه جرئی نگر، ثانیا دارای اشراف و اشراق میباشد چون همه چیز را از بالا می نگرد و این عامل بزرگی است که جغرافیا را در میان سایر رشته ها ممتاز می گرداند. همین طور روش های آموزش مفاهیم در جغرافیا نیز تا حدودی منحصر به فرد می باشند. هدفی که آموزش جغرافیا دنبال می کند آماده سازی انسان برای زندگی در دنیایی نو است، دنیایی که حاصل تلاش و کوشش معقول و یا غیر معقول انسان در برخورد با محیطی است که در آن زندگی می کند. در کنار این هدف جغرافیا سعی در دادن توانای یهای لازم به انسان جهت ساختن دنیایی نو دارد. از آنجا که مشاهده مبنای تحقیقات و سرآغاز کار علم جغرافیاست بازدیدهای علمی و آموزشی در درس جغرافیا ضرورت می یابد. مقاله حاضر م یکوشد تا اهمیت و ضرورت اردو های آموزشی تفریحی به عنوان یک روش فعال؛ مفید و ضروری در تدریس مطالب جغرافیا را مشخص سازد. جغرافیا امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است . علاوه بر تدریس جغرافیا درمقاطع مختلف تحصیلی ، جغرافیدانان سهم مهمی در سازماندهی فضا و برنامه ریزی و مدیریت سرزمین ایفا می کنند .. از جمله مسائلی که تاثیر بسزایی بر روی آموزش جفرافیا دارد اردوهای تفریحی و آموزشی است که اهمیت این اردو ها در پایه دهم بسیار واضح تر و پر رنگ تر می گردد . از این رو بنده قصد دارم در تجربه و ابتکار حاضر به اهمیت این اردوها بپردازم.

کلیدواژه : آموزش .یادگیری.جغرافیا.اردو.تفریحی

 

مقدمه

دردنیای امروز کتب ، نشریات، سازمان ها و مؤسسات متعددی در ارتباط با این شاخه از دانش بشری بوجود آمده و یا فعالیت می کنند. با وجود اهمیتی که دانش جغرافیا دارد  معهذا  بسیاری از مردم اطلاعات چندانی از این علم ندارند و با توانمندی ها و نقاط مثبت آن آشنا نیستند. درس جغرافیا طی سال های اخیر مورد توجه زیاد متخصصان تعلیم و تربیت قرار گرفته است. به هر حال اگر لازم باشد که دانش آموزان سواد جغرافیایی خود را توسعه بخشند و توانایی استدلال مکانی پیدا کنند ، آموزش جغرافیا به شکل اصولی بسیار ضروری است. از زمان تأسیس دارالفنون در ایران ، درس جغرافیا جزئی تفکیک ناپذیر در برنامه های آموزش رسمی کشور بوده و همچنان موقعیت مستحکم خود را حفظ کرده است. آموزش جغرافیا از گذشته های دور تا کنون وظایف بسیار متنوعی را بر عهده داشته است. نگاهی به سرفصل های درس جغرافیا در دارالفنون نشان می دهد که در آن هنگام شناساندن موقعیت نسبی و مطلق مکان های جغرافیایی و همچنین قوانین و اصول اولیه ی زمین در فضا ، اوضاع جغرافیایی قاره ها و کشورها از وظایف کتب درسی و معلمان جغرافیا بوده است . نگاهی به سرفصل های امروزی درس جغرافیا در کتب درسی دوره ی متوسطه نشانگر تحول موضوعات آموزشی ، شیوه های تدریس و مطالب منتخب برای آموزش جغرافیا به نسل های بعدی است . اگر دیروز شناسایی کشورهای کوچک و بزرگ در برنامه ی درسی جایی برای خود داشت ، امروزه مباحثی چون تغییرات زیست محیطی ، اصول و قوانین جغرافیایی ، جغرافیا و توسعه ی پایدار ، مخاطرات طبیعی ، اکوتوریسم ، زندگی در مناطق مختلف جغرافیایی جهان امروز ، جمعیت ، منابع و ......... مطرح هستند که ورود برخی از آنها به برنامه درسی  جغرافیا ناشی از ضرورت زمانه ، احساس نیاز جامعه به این مباحث ، تقاضای سازمان ها و نهادهای اجتماعی مرتبط با مسائل جغرافیایی و برنامه های جهانی آموزش جغرافیاست.که در مبحث آموزش جغرافیا اردوهای آموزشی و تفریحی حرف مهمی را می زنند.

 

بیان مسأله

باپیشرفت علم تکنولو ژی و تحولات سریع در عصر اطلاعات لازم است که همه ارکان جامعه از جمله آ موزش و پرورش از این قافله عقب نماند و هر روز ماشاهد تحولات و دگرگونی در همه ی بخش های آموزش و پرورش باشیم. آموزش وپرورش که همه ی کارشناسان بر این باورند که سنگ زیر بنایی توسعه می باشد . پس ما به عنوان مجریان امر تعلیم و تربیت باید از تمام ظرفیت ها؛ روش ها برای پیشرفت امر آ موزش استفاده نماییم و روش اردو های آموزشی تفریحی هم که یکی از روش های فعال و مفیدمحسوب می شود .می توانیم بهره گیریم چرا که در این روش دانش آموزان از تمام حواس خود برای یادگیری می توانند استفاده کنند.اینک زمان آ ن فرا رسیده که بار دیگر بر جغرافیا با نگرشی جدید نگریسته و بر پویایی آن صحه گذاشته و همگامی آن را با تحولات سایر رشته ها شاهد باشیم تا از تطور و خمودگی بر جغراقیای معمول کاسته وبا حرکتی آگاهانه به طرف جغرافیای کار بردی بر جذابیت آن بیافزاییم .درست همان کاری که اخیراً دفتر برنامه ریزی و تألیف کتب درسی و اعضای شورایبرنامه ریزی گروه جغرافیا در پی انجام آن می باشد. روش اردو های آموزشی تفریحی ؛ یکی از کاراترین روش ها جهت یاد گیری در دانش آموزان در بر خورد مستقیم با موضوعات و یا مسائل جغرافیایی از نزدیک است . مشاهده به عنوان یک ابزار مهم یادگیری در این روش نقش اساسی دارد .معلوم بودن هدف و اجرا متوالی برنامه ها و شناخت و انتظار ات معلم در به نتیجه رسیدن سریع تر ؛حائز اهمیت است . معمولاً در اردو های آموزشی تفریحی استفاده از نقشه که مسیر برنامه را مشخص می سازد و تطابق تصاویر و واقعیت های روی زمین را ظاهر می کند از نیازهای اولیه ی یک اردو های آموزشی تفریحی است . در انتهای هر اردو های آموزشی تفریحی ؛نیاز به تهیه ی یک گزارش است که در آن به اهداف بازدید ؛مراحل اجرا ؛نتایج کار در آن به خوبی اشاره شده باشد .این گزارش ها ضرورت دارد مورد ارزشیابی قرارگرفته و بازخوردهای لازم را برای فعالیت های بعدی فراهم می کند.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر