دانلود تحقیق درمورد آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن

دانلود تحقیق درمورد آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن

0 7.7k
دانلود تحقیق درمورد آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن

با دانلود تحقیق در مورد آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد آيين دوست يابي از ديدگاه قرآن

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:5 صفحه

قسمتی از فایل:

     فرزندم

« نخست دوست و سپس راه »! اين سخن امام علي (ع) است .

بي وجود دوستان ، چگونه انسان مي‏تواند از گردنه‏ها و راههاي دشوار زندگي بگذرد ؟ چگونه انساني كه هنوز شبكه‏اي روابط اجتماعي كه او را در تحقق بخشيدن به اهداف و حل مشكلاتش ياري رساند ، براي خود به وجود نياورده است ، موفق خواهد شد ؟ آيا هرگز شنيده‏ايد كه يك رهبر بدون آنكه بر شانه‏هاي دوستانش گام نهد ، پله‏هاي مجد و عظمت را بپيمايد ؟

حقيقت آن است كه بدون دوستي هرگز موفقيتي در كار نخواهد بود و بدون برخورداري از هنر روابط ، هرگز دوستي  ايجاد نخواهد شد و بدون محبت و دوستي هرگز روابطي به وجود نخواهد آمد .

اما دوستي زمينه‏هايي لازم دارد كه بايد آن را فراهم آورد . اين زمينه‏ها همان پايبندي به اخلاق فاضله ، بهره‏مندي از تواضع و فروتني و خويشتنداري و اراده‏ي نيرومند است. ما از دوستي مبتني بر اخلاق سخن مي‏گوييم . بنابراين آنچه بعضي آن را دوستي مي‏نامند اگر صرفاً به معناي يك ارتباط اجتماعي و تبادل خدمات و منافع باشد ، مردود و مطرود است . زيرا اينگونه دوستي‏ها چيزي نيست جز يك كالاي تجارتي كه فرد در آنها خواهان به دست آوردن سود است نه دادن زيان . مي‏خواهد بگيرد ، نه اينكه چيزي بدهد .

در اين مقاله موضوع دوستي و آيين دوستي را از ديدگاه قرآن كريم و روايات اسلامي مورد بررسي قرار مي‏دهيم .

 

مفهوم دوستي

دوستي گوهري است گرانبها و وديعه‏اي است الهي كه در دلهاي پاك پديد آيد و چون ريشه‏ي آن نهال در دل آدمي پديد آمد ، بر مردمان فرض است كه آن را در قلب و روح خويش بپرورانند و نهال آنرا آبياري كنند تا درختي برومند و بارور گردد . از اين رو حافظ گفته است :

درخت دوستي بنشان كه كام دل بر بار آرد

درخت دشمني بر كن كه رنج بي شمار آرد

از امام صادق (ع) روايت شده است كه فرمودند : « دوستي جز با حدود و شرايطش امكان‏پذير نيست . كسي كه اين حدود و شرايط يا بخشي از آن در او باشد ، او را دوست بدان ، و كسي كه هيچ يك از اين شرايط در او نيست ،‌ چيزي از دوستي در او نيست . اين شرايط عبارتند از :

باطن و ظاهرش براي تو يكي باشد .

زينت و آبروي تو را زينت و آبروي خود بداند و عيب و زشتي تو را عيب و زشتي خود ببيند .

مقام و مال ، وضع او را نسبت به تو تغيير ندهد .

آنچه را قدرت دارد از تو مضايقه ننمايد .

اين شرط كه جامع همه‏ي اين صفات است ، آن است كه در هنگام پشت كردن روزگار ، تو را رها نكند .

دوستي به منزله‏ي سرمايه و ثروتي است كه در اختيار آدمي است و همانگونه كه هر چه شب تارتر باشد ، بيشتر به چراغ نياز است ، انسان هم هرچه تهيدست و تيره روزتر باشد ، ارزش دوستان خوب را بيشتر مي‏داند . براي آنكه ارزش چراغ در شب‏هاي تار بيشتر از شب‏هاي مهتاب است . گرچه انسان در مقامات بالاتر هر چه از مال و ثروت بي‏نيازتر باشد . باز به دوستان بيشتري نيازمند است . و در هر حال آدمي در هر مقام و منزلتي كه باشد هرگز از دوستي با نظاير خويش ، بي‏نياز نخواهد بود .

حضرت علي (ع) مي‏‏فرمايد :

غريب و تنها كسي است كه او را دوست نباشد .

حال اگر چنين كسي هر چه ثروت داشته باشد و مقام و منزلتي برتر ، اگر دوستان يكدل و يگانه‏اي نداشته باشد . غريب و تنهاست .

نقش دوست در سرنوشت انسان

بدون شك يكي از مهمترين عوامل سازنده‏ي شخصيت انسان ـ بعد از اراده و خواست و تصميم او ـ « همنشين ، دوست و معاشر » است ؛ چرا كه انسان خواه ، ناخواه تأثيرپذير است و بخش مهمي از افكار و صفات اخلاقي خود را از طريق دوستانش مي‏گيرد . اين حقيقت هم از نظر علمي و هم از طريق تجربه و مشاهدات حسي به ثبوت رسيده است.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر